Hippiwalker

Hippiwalker

Nustaal B.V. produceert loopbandtrainers voor paarden en pony’s. Onze kwaliteitloopbandtrainers worden in Nederland geproduceerd en voldoen aan alle geldende veiligheidseisen en CE markering. Loopbandtrainers zijn niet alleen erg goed toepasbaar als trainingsmogelijkheid in kleine ruimtes.
Deze worden ingezet voor goed afgemeten trainingsdoeleinden, waarbij het meten en vergelijken van het resultaat veel veiliger en eenvoudiger is dan bijvoorbeeld in een buitentraining.

Een training op een loopband heeft als groot voordeel dat alle omgevingsfactoren als wind, temperatuur, afstand, snelheid en ondergrond perfect controleerbaar zijn.
op deze manier is het eenvoudig paarden onderling te vergelijken, of de vooruitgang in een bepaalde periode te controleren.

aangezien trainen op een loopband relatief lichter is dan in een bak of buitenbaan, houdt in dat ook de hartslag dus wat lager zal blijven.
Om dit te compenseren kan de band onder een geringe hellingshoek worden geplaatst (1-2 graden).

Deze hoek zal er toe leiden dat de trainingsintensiteit gelijk of zal zijn als trainingen in een buitenomgeving.
ook het lactaat gehalte zal dus bij een lichte hellinghoek hoger worden.
door de lagere houding van het hoofd, ontstaat een natuurlijke houding wat minder belasting geeft aan rug en nek.

Waarom een loopband trainer:
Beweging voor paarden en pony’s is essentieel en zeker voor sportpaarden.
Bij het kiezen van de juiste training voor een paard dient men rekening te houden met de bagage die het dier heeft. (Jong, oud, blessures, gedragsproblemen etc.)
Een training op een loopband heeft als groot voordeel dat alle omgevingsfactoren als wind, temperatuur, afstand, snelheid en ondergrond perfect controleerbaar zijn.
Op deze manier is het eenvoudig paarden onderling te vergelijken, of de vooruitgang in een bepaalde periode te controleren.

Reageren is niet mogelijk